Skip links

 

 

Check the english version

Splash Mobility SRL, Orașul Popesti Leordeni, str Cazanesti, nr 1C, județul Ilfov, România, Cod fiscal: 41542602, Nr. registru: J23 / 3669/2019 (în continuare „Compania ”)

Politica de protecție a datelor (în continuare, „Politica de confidențialitate”)

 

TERMENI ȘI CONDIȚII GENERALE PENTRU UTILIZAREA SERVICIULUI SPLASH

2 TERMENI GENERALI

Acești Termeni și condiții generale (denumiți în continuare „Termeni de utilizare) sau„ Termeni generali ”) guvernează împreună cu Termenii speciali și documentele anexate relația contractuală dintre părți referitor la serviciul de închiriere a vehiculelor pentru mobilitate personală pentru utilizare în oraș. Se recomandă ca utilizatorul să le citească cu atenție.

Acceptarea acestor Termeni generali presupune acceptarea Termenilor speciali și a anexelor acestora.

Acești Termeni generali, Termenii speciali și anexele pot fi accesate pe site-ul web SPLASH: https://ridesplash.com și în aplicația mobilă SPLASH. Toate acestea pot fi modificate sau actualizate de companie în orice moment.

Utilizatorul va fi informat cu privire la orice actualizări sau modificări ale Termenilor Generali, Termenilor speciali și anexelor, astfel încât să poată fi acceptați în conformitate cu prevederile punctului 16 din acești Termeni generali.

3 DEFINIȚII

În scopul acestor Termeni generali, se aplică următoarele definiții:

 • Utilizator: persoana cu un cont de utilizator validat corespunzător SPLASH și persoana care folosește serviciile de închiriere ale vehiculului pentru personal mobilitate (denumit în continuare „VMP”).
 • Termeni generali:: consultați secțiunile acestui document.
 • Termeni speciali: termenii speciali sunt clauzele care se aplică părților în funcție de orașul în care este comandat serviciul , deoarece fiecare oraș are propriile sale particularități și dispoziții locale specifice.
  Termenii speciali care se aplică în orice caz sunt cei din orașul sau locul în care se desfășoară serviciul. Locul serviciului este determinat de locul de livrare al VMP.
  Termenii speciali sunt completați de anexe care cuprind reglementările locale ale orașului.
 • Aplicație SPLASH: aplicația mobilă care este utilizată pentru a gestiona și utiliza serviciul de închiriere VMP.
 • Site web: se referă la pagina cu https://ridesplash.com
 • Cont utilizator: contul creat de utilizator în timpul procesului de înregistrare în aplicația SPLASH, validat de SPLASH și necesar pentru încheiați un contract privind serviciul.
 • VMP: vehicul de mobilitate personală, care se referă la un scuter electric sau la un alt vehicul alimentat electric care formează flota de vehicule SPLASH împreună cu alte VMP-uri și pot fi închiriate de utilizator pentru o utilizare eficientă.
 • Serviciu: serviciul chiriei VMP, care este facturat prin una dintre următoarele metode: < span style = "font-weight: 400;">
  i) chirie facturată la ceas sau la o perioadă de timp, în care utilizatorul folosește VMP eficient. Este clar că utilizarea efectivă se referă la perioada de la livrare până la returnarea VMP, așa cum este descris în condițiile de utilizare.
  ii) chirie pe zi.
  iii) chirie pe baza unui abonament lunar sau anual.
 • Oraș: se referă la orașul în care funcționează serviciile SPLASH și, prin urmare, definește zonele în care poate fi utilizat VMP . Orașul este specificat de locația în care VMP este livrat și furnizat pentru utilizare.
 • Zona de trafic: se referă la zona și / sau zona din orașul în care poate fi condus VMP. Zona de trafic din fiecare oraș este indicată în înregistrarea SPLASH și pe site-ul web
 • Zona de afaceri: se referă la zonele sau zonele în care VMP poate fi furnizat și returnat. Zonele de afaceri pot fi găsite în Termenii speciali ai orașului respectiv, pe site-ul web și în aplicația SPLASH.
 • SAT: Serviciu clienți, care poate fi accesat în următoarele informații de contact:

  E-mail: hello@ridesplash.com
 1. SUBIECT

Relația contractuală dintre părți este guvernată de Condițiile generale, precum și de Condițiile speciale și anexele acestora.

Obiectul acestor Termeni generali este reglementarea serviciului de închiriere a VMP-urilor în beneficiul utilizatorului din oraș. Serviciul cuprinde închirierea VMP-urilor pentru durata efectivă de viață (pe călătorie sau pe minut) sau o chirie pe zi, lună sau an.

Prin închirierea VMP-urilor de către utilizator, proprietatea VMP-urilor nu este abandonată sau transferată. Acestea rămân proprietatea SPLASH.

Serviciul de închiriere al VMP-urilor este supus disponibilității VMP-urilor. Utilizatorul poate vedea locația și disponibilitatea VMP-urilor în aplicația SPLASH.

 1. CERINȚE PENTRU UTILIZAREA SERVICIULUI SPLASH

Utilizatorul trebuie să îndeplinească următoarele cerințe pentru a putea utiliza serviciul de închiriere de VMP-uri oferit de SPLASH:

5.1 Trebuie să aibă cel puțin 18 ani sau a împlinit vârsta legală

5.2 Trebuie să aibă un cont de utilizator SPLASH

5.3 Trebuie să aibă experiență sau abilități minime în conducerea VMP-urilor și trebuie să fie familiarizat cu funcționarea și manipularea în siguranță a VMP-urilor

5.4 Trebuie să aibă un minimum de cunoștințe despre conducere și despre reglementările locale de trafic care sunt furnizate utilizatorului.

5.5 A acceptat acești Termeni generali care includ Termenii speciali și anexele.

6 ÎNREGISTRARE UTILIZATOR, CONT UTILIZATOR

Procesul de înregistrare este gratuit.

Pentru a efectua procesul de înregistrare, aplicația SPLASH trebuie descărcată prin intermediul magazinelor de aplicații online sau de pe site.

După descărcarea aplicației SPLASH, trebuie creat un cont de utilizator. În acest scop, înregistrarea trebuie completată și informațiile solicitate trebuie transmise.

Va fi necesar să furnizați informații despre metoda de plată selectată.

Adresa de e-mail introdusă în timpul configurării contului de utilizator nu poate fi modificată ulterior.

În cazul în care este necesar pentru tipul de vehicul închiriat, SPLASH poate solicita documente, cum ar fi permisul de conducere. Utilizatorul le poate transfera prin intermediul aplicației SPLASH sau le poate trimite prin e-mail.

După finalizarea procesului de înregistrare, SPLASH verifică contul. Când a fost confirmat și activat, utilizatorul va fi informat imediat.

Un utilizator nu poate avea mai multe conturi de utilizator.

Contul de utilizator este personal și nu poate fi transferat. Mai mult, utilizatorul trebuie să fie singura persoană care utilizează serviciul. Utilizatorul trebuie să ia măsurile adecvate pentru a asigura confidențialitatea informațiilor contului utilizatorului, în special a datelor de conectare.

În cazul în care datele de conectare ale contului de utilizator sunt pierdute sau furate sau există suspiciuni rezonabile că contul este utilizat de o terță persoană, utilizatorul va informa SPLASH imediat prin intermediul informațiilor de contact prevăzute în acești Termeni generali.

Dacă utilizatorul este vinovat (intenție sau neglijență gravă), acesta este răspunzător pentru toate responsabilitățile sau daunele care decurg din utilizarea contului de utilizator de către o terță persoană.

Utilizatorul este obligat să păstreze informațiile furnizate pentru crearea contului său de utilizator, în special informațiile de facturare și de contact (cu excepția adresei de e-mail introduse în timpul procesului de înregistrare și a metodei de plată selectate) , la zi. Nerespectarea acestei cerințe dă dreptul SPLASH să suspende serviciul pentru utilizator.

7 ACCES ÎN REȚEA

Utilizatorul trebuie să conecteze dispozitivul la Internet pentru a putea descărca aplicația SPLASH și a completa serviciul prin acești Termeni generali.

Utilizatorul acceptă faptul că SPLASH nu este responsabil pentru calitatea și disponibilitatea rețelei de internet și că disponibilitatea serviciului poate fi afectată de calitatea și disponibilitatea conexiunii la Internet, care este furnizat utilizatorului de către furnizorul lor de telecomunicații.

SPLASH nu oferă nicio garanție de performanță pentru aplicația SPLASH. Nu face parte din performanță faptul că aplicația SPLASH este disponibilă, sigură sau fără cusur în orice moment sau că vor fi remediate erori minore în software sau serviciu. În acest sens, SPLASH nu oferă nicio garanție.

8 NOTIFICĂRI

La crearea contului de utilizator, utilizatorul acceptă faptul că SPLASH poate trimite mesaje text informative (SMS), e-mailuri, precum și notificări automate ca parte a operațiunilor normale.

9 PREȚ, METODĂ DE PLATĂ, MOD DE PLATĂ, FACTURĂ

9.1 Preț

Prețul serviciului depinde de Condițiile speciale ale orașului respectiv care pot fi modificate în conformitate cu prevederile punctului 16.

Prețurile includ taxele aplicabile țării în care se află orașul.

Prețurile actuale aplicabile pentru fiecare oraș pot fi găsite pe site-ul web și în aplicația SPLASH.

Prețurile pot varia în funcție de categoria VMP-urilor închiriate.

În cazul în care un VMP este returnat în afara zonei de afaceri, se aplică prețurile suplimentare care sunt indicate în Termenii speciali ai fiecărui oraș

9.2 METODA DE PLATĂ

Prețul serviciului va fi plătit după cum urmează:

 1. i) Taxa de utilizare (în minute sau durata efectivă) se achită atunci când este furnizat VMP.
 2. ii) Chiria zilnică se achită în momentul rezervării

 

9.3 MIJLOACE DE PLATĂ

Prețul va fi plătit prin mijloacele de plată specificate în contul de utilizator la momentul respectiv.

Mijloacele de plată care pot fi selectate în aplicația SPLASH sunt cele indicate în aplicație.

Metodele de plată disponibile sunt următoarele (printre altele):

 1. i) „cont de credit”, care a fost creat automat în contul de utilizator. Aici, utilizatorul poate depune fonduri într-un cont. Prețul serviciului pentru orice serviciu convenit contractual va fi debitat în contul de credit.
 2. ii) card de credit (Visa, Mastercard sau American Express)
 1. iii) alte mijloace de plată care vor fi specificate în aplicație.

În plus, SPLASH poate, în direcția sa, să acorde utilizatorilor recompense sau bonusuri.

Soldurile din contul bonus nu pot fi transferate către terți sau alți utilizatori ai serviciului. În plus, acestea nu pot fi utilizate în afara aplicației SPLASH.

În cazul în care utilizatorul a închis serviciul, soldul din contul bonus va fi anulat automat.

9.4 PLĂȚI RESTANTE

În cazul plăților restante, SPLASH va încerca automat să deconteze soldul în așteptare prin retragerea sumei datorate direct de pe un card de utilizator activ. SPLASH își rezervă dreptul de a încerca să deconteze soldul negativ al utilizatorului de mai multe ori până când plata a fost procesată cu succes.

În cazul plăților restante către SPLASH, serviciul va fi dezactivat automat pentru utilizator (temporar), până când plata în așteptare a fost complet decontată. În cazul în care plata restantă nu poate fi urmărită așa cum a fost stabilită, relația contractuală va fi reziliată și serviciul va fi anulat definitiv.

Plățile pot fi considerate restante pentru creditele legate de serviciile prestate, pentru sumele datorate pentru daune ale VMP, pentru amenzi, sancțiuni, pierderea VMP sau pentru orice altă sumă utilizatorul datorează SPLASH în conformitate cu condițiile stabilite în acești Termeni generali.

Pentru colectarea plăților restante, va fi utilizat următorul proces, care este gratuit pentru utilizator:

 1. i) În primul rând, soldul din contul bonus va fi utilizat pentru colectarea banilor.
 2. i) În cazul în care contul bonus nu arată niciun credit, se va utiliza soldul din contul de credit. Dacă această sumă nu este suficientă, SPLASH are dreptul să deconteze costurile rămase printr-o altă metodă de plată configurată în contul de utilizator (card de credit, debit direct sau altă metodă).
 3. i) În cazul rezilierii contractului de către utilizator, utilizatorul trebuie să deconteze plățile restante, care sunt neplătibil cu soldul din contul bonus. SPLASH are, în orice caz, dreptul de a colecta suma rămasă prin metoda de plată stabilită în contul de utilizator (card de credit, debit direct sau altă metodă).

Dacă nu este posibilă colectarea plăților restante prin una dintre metodele menționate aici, SPLASH are dreptul să transfere creanța către o agenție de colectare a datoriilor pentru colectare. SPLASH are dreptul de a percepe utilizatorul pentru măsurile de colectare proprii și ale terților, în măsura în care acestea au fost necesare pentru gestionarea relevantă și sunt proporționale cu cererea respectivă.

9,5 FACTURĂ

Factura pentru servicii va fi generată și trimisă la adresa de e-mail a utilizatorului furnizat în timpul conectării la aplicație sau prin profilul său din contul de utilizator.

Obiecții la taxele SPLASH se vor face în termen de 14 zile de la data poștală a facturii.

10 DURATA ȘI ÎNCETAREA CONTRACTULUI

Acești Termeni generali, Termenii speciali corespunzători și anexele rămân în vigoare între cele două părți până la anularea contractului. Contractul poate fi anulat de oricare dintre părți în orice moment.

După cum s-a indicat mai sus, utilizatorul se poate dezabona de la serviciu în orice moment, informând SPLASH în scris la adresa de contact indicată în acești Termeni generali.

De îndată ce utilizatorul s-a dezabonat de la serviciu, contul de utilizator va fi șters și serviciul dezactivat.

Relația contractuală este dizolvată de SPLASH dacă SPLASH informează utilizatorul despre acest lucru în orice mod sau dacă SPLASH a încetat să furnizeze serviciul din orice motiv.

Dacă utilizatorul încetează serviciul în timp ce mai are un credit în contul său de credit, SPLASH va colecta plățile restante și va returna suma rămasă.

În cazul în care un utilizator al unui serviciu lunar sau anual anulează contractul în timp ce abonamentul este încă valabil, SPLASH va colecta plata restantă și va returna proporția restantă, deja facturată. < / span>

Când contractul a fost reziliat din cauza încălcării obligațiilor stabilite în acești Termeni generali, Termeni speciali și anexe, utilizatorul trebuie să își asume responsabilitatea pentru orice pierdere sau daună rezultată din acest încălcare.

11 TERMENI DE UTILIZARE A SERVICIULUI ȘI OBLIGAȚIILE UTILIZATORULUI

11.1 Perioada de închiriere

11.1.1 Start: închirierea serviciului începe imediat ce utilizatorul a solicitat închirierea unui VMP prin intermediul aplicației SPLASH și SPLASH a confirmat serviciul.

11.1.2 Sfârșit: chiria se încheie imediat ce VMP a fost returnat corect. Este clar că VMP a fost returnat în mod corespunzător atunci când sistemul SPLASH a indicat acest lucru în datele de conectare SPLASH, așa cum se explică în secțiunea 11.9 din acest termen.

11.1.3 În perioada de închiriere, utilizatorul este responsabil pentru VMP în măsura în care își asumă răspunderea pentru orice daune aduse VMP care au apărut în această perioadă.

11.2 DISPONIBILITATE ȘI ÎNTREȚINERE

11.2.1 Serviciul de închiriere a VMP-urilor este supus disponibilității VMP-urilor.

11.2.2 Disponibilitatea VMP-urilor în beneficiul utilizării depinde de ordinea sosirii și de solicitarea utilizatorului.

11.2.3 SPLASH depune toate eforturile pentru a satisface cererea utilizatorului pentru VMP, însă nu poate garanta că furnizarea de VMP este suficientă pentru toți utilizatorii în orice moment , deoarece serviciul rămâne supus disponibilității VMP, așa cum sa indicat.

11.2.4 SPLASH este responsabil pentru întreținerea și repararea VMP. Totuși, SPLASH nu garantează faptul că VMP-urile disponibile sunt lipsite de probleme funcționale și funcționale

11.2.5 Dacă au trecut 24 de ore și nu a fost utilizat un VMP furnizat, serviciul va fi închis automat și SPLASH are dreptul să furnizeze VMP altor utilizatori.

11.3 ÎNCHIRIEREA SIMULTANĂ A VMPS MULTIPLE

11.3.1 În general, închirierea mai multor VMP-uri în același timp de către un utilizator este interzisă.

11.3.2 În cazul în care au fost închiriate mai multe VMP-uri în același timp, responsabilitatea utilizatorului stabilită în acești Termeni generali și în Termenii speciali este extinsă utilizatorului pentru fiecare VMP. Prin urmare, utilizatorul este responsabil pentru performanța celorlalte drivere VMP.

11.4 DISPOZIȚIA VMP CĂTRE UTILIZATOR

11.4.1 Furnizarea VMP are loc în zona de afaceri.

11.4.2 Aplicația SPLASH arată utilizatorului VMP disponibil și că acesta a fost alocat serviciului solicitat.

11.4.3 Pentru a elibera VMP din sistemul de securitate antifurt SPLASH, utilizatorul face pașii prevăzuți în aplicația SPLASH.

11.4.4 Nivelul bateriei poate fi verificat în aplicație. Din motive de sincronizare, nivelul real se poate abate de la nivelul indicat în aplicație

11.4.5 Când este livrată inițial, bateria VMP este suficient de încărcată pentru o rază de acțiune de cel puțin 20 km.

11.5 INSPECȚIA VMP

11.5.1 După furnizarea VMP, utilizatorul va efectua o inspecție pentru a se asigura că VMP funcționează corect.

11.5.2 Inspecția include o verificare a componentelor funcționale ale VMP, cum ar fi frânele, roțile, nivelul bateriei, placa de identificare (dacă este cazul pentru tipul VMP), luminile sau lumini reflectorizante, dispozitiv GPS.

11.5.3 Dacă una dintre componentele menționate prezintă o defecțiune, serviciul pentru clienți SPLASH (SAT) este observat imediat. Comunicarea cu privire la defecțiunea VMP trebuie să aibă loc în primele 5 minute de închiriere, în caz contrar presupunem că VMP furnizat funcționează corect.

11.5.4 După ce SAT a fost informat despre defecțiune, serviciile vor fi întrerupte și utilizatorul nu va fi taxat.

11.5.5 Utilizatorul poate solicita acces la un alt VMP funcțional după ce serviciul a fost anulat. Utilizarea acestui VMP va fi taxată în conformitate cu prețurile și condițiile stabilite în acești Termeni generali.

11.6 CONDIȚII SPECIALE DE UTILIZARE

Utilizatorul recunoaște și confirmă că:

11.6.1 el sau ea are experiență în operarea și manipularea în siguranță a VMP

11.6.2 el sau ea este apt din punct de vedere fizic și mental pentru a conduce VMP

11.6.3 el sau ea este familiarizat cu reglementările de circulație ale orașului, precum și cu regulile și legile locale, municipale și de stat privind utilizarea și conducerea unui VMP < / span>

11.6.4 el sau ea cunoaște zonele de trafic ale orașului.

În plus, utilizatorul acceptă și confirmă că:

11.6.5 săriți sau săriți într-un VMP și plimbarea prin oraș cu un VMP prezintă un risc pentru sine, deoarece există riscul de accident. Prin urmare, utilizatorul este obligat să exercite diligența în timpul călătoriei cu VMP.

11.6.6 el sau ea este suficient de instruit pentru a utiliza, utiliza și conduce un VMP, indiferent dacă SPLASH sau o terță persoană a explicat utilizarea și manipularea VMP.

11.6.7 Este responsabilitatea sa exclusivă de a achiziționa și utiliza o cască și / sau alte echipamente sau accesorii de securitate și siguranță aprobate, dacă acest lucru este necesar în conformitate cu dispozițiile locale ale legea orașului sau a statului.

11.6.8 utilizarea unei căști și / sau a altor echipamente de siguranță nu exclude riscul de rănire în timpul unui accident.

11.6.9 el sau ea este responsabilă pentru orice prejudiciu cauzat altor ființe umane în timpul utilizării sau proprietății VMP.

11.6.10 serviciul este supus unei taxe.

11.7 OBLIGAȚII FUNDAMENTALE ALE UTILIZATORULUI ÎN PERIOADA DE ÎNCHIRIERE

Utilizatorul este obligat la următoarele:

11.7.1 Respectați termenii generali și speciali

11.7.2 Nu lăsați VMP nesupravegheat și folosiți-l cu precauție în perioada de închiriere

11.7.3 Utilizați suportul sau suportul pentru picioare pentru a parca VMP

11.7.4 Întrețineți și gestionați VMP cu grijă

11.7.5 Nu acordați sau nu lăsați VMP-ul către terți sau către alți utilizatori. Dacă utilizatorul a predat sau a cedat VMP unei terțe persoane sau unui alt utilizator, utilizatorul este responsabil pentru orice daune sau incidente cauzate de VMP sau pe baza acestuia

11.7.6 Utilizați o cască autorizată corespunzător sau echipamentul de siguranță corect în cazul în care acest lucru este necesar în conformitate cu reglementările locale ale orașului

11.7.7 Nu încărcați mai mult de 100 kg pe VMP

11.7.8 Respectați și respectați reglementările de circulație și siguranță ale orașului, precum și practicile și obiceiurile acestora

11.7.9 Verificați zonele de trafic și să nu depășiți limita de viteză a fiecărei străzi

11.7.10 Acționați întotdeauna cu diligența necesară, respectați măsurile fundamentale de siguranță și adaptați comportamentul de conducere la condițiile meteorologice

11.7.11 Evitați să conduceți un VMP în condiții meteorologice nefavorabile

11.7.12 Nu depășește viteza

11.7.13 Nu transportați obiecte care împiedică utilizatorul să conducă în siguranță

11.7.14 Nu transportați alți utilizatori cu VMP (în afară de utilizator)

11.7.15 Nu utilizați VMP sub influența alcoolului, a drogurilor sau a altor substanțe care pot afecta capacitatea de a conduce și de a folosi VMP în siguranță

11.7.16 Nu utilizați dispozitive mobile în timp ce conduceți VMP (inclusiv utilizarea dispozitivelor electronice pentru ascultarea muzicii, precum și apeluri telefonice și alte servicii care distrag atenția utilizatorului sau împiedică o manipulare sigură a VMP)

11.7.17 Nu utilizați VMP dacă a fost observat un aparent defect tehnic

11.7.18 Nu utilizați VMP pentru curse, sărituri și / sau acrobații

11.7.19 Nu utilizați VMP în scopuri comerciale

11.7.20 Nu utilizați VMP pentru remorcare, târâre sau împingere de persoane, obiecte sau alte vehicule

11.7.21 Respectați pietonii și ceilalți utilizatori ai drumurilor publice

11.7.22 Nu modificați sau modificați VMP în niciun fel

11.7.23 Nu atașați autocolante sau alte elemente la VMP

11.7.24 Nu eliminați sau rupeți accesoriile, piesele sau componentele VMP

11.7.25 Nu comite infracțiuni cu VMP sau în perioada de închiriere

11.7.26 Returnează VMP în zona de afaceri

11.7.27 Încărcați bateria VMP dacă nivelul bateriei este mai mic de 5 Km

11.7.28 Plătiți taxele suplimentare dacă VMP a fost returnat în afara zonei de afaceri

11.7.29 Parcați în zonele autorizate și utilizați mecanisme antifurt, dacă este cazul, în timp ce VMP nu este utilizat

11.7.30 Păstrați actualizată aplicația SPLASH instalând versiunea curentă disponibilă în magazinul de aplicații

11.7.31 Asigurați confidențialitatea datelor de acces ale contului de utilizator

11.8 DISPOZITIVE DE DETECȚIE (GPS)

11.8.1 VMP-urile sunt echipate cu sisteme GPS care permit SPLASH să determine locația exactă a VMP în orice moment.

11.8.2 Scopul dispozitivului de detectare VMP este de a cunoaște, recunoaște și preveni orice infracțiune și de a analiza performanța VMP.

11.8.3 Dispozitivele și sistemele electronice ale SPLASH sunt de asemenea utilizate pentru a monitoriza starea, funcționarea și mișcarea VMP-urilor.

11.8.4 Informațiile colectate cu aceste sisteme pot fi utilizate în timpul și după finalizarea oricărui serviciu, cu singurul scop de a permite executarea, controlul și conformitatea serviciului și pentru a-i analiza performanța.

11.9 RETURAREA VMP

11.9.1 VMP va fi returnat în aceleași condiții ca atunci când a fost furnizat.

11.9.2 Întoarcerea VMP trebuie să aibă loc în zona de afaceri a orașului și în zonele în care este permisă parcarea VMP.

11.9.3 În cazul în care VMP este returnat în afara zonei comerciale din oraș, utilizatorul este taxat cu taxe suplimentare indicate în Termenii speciali.

11.9.4 Pentru a putea returna corect VMP, sistemul trebuie să recunoască întoarcerea VMP corect.

11.9.5 Pentru returnare, utilizatorul trebuie să urmeze pașii indicați în aplicația SPLASH și să se asigure că aplicația SPLASH recunoaște și înregistrează returnarea corect.

11.9.6 Perioada de închiriere se încheie după notarea returnării VMP.

11.9.7 Utilizatorul poate vedea procesul de închiriere finalizat, perioada totală de închiriere și taxa totală aplicată în aplicația SPLASH.

11.9.8 În cazul în care aplicația SPLASH nu poate recunoaște returnarea VMP din orice motiv (de exemplu, conexiune la internet defectă), utilizatorul trebuie să contacteze SPLASH imediat pentru a rezolva incident cu ajutorul SAT sau prin intermediul aplicației.

11.9.9 Dacă un VMP nu a fost utilizat pentru o perioadă de 24 de ore, serviciul va fi închis automat și SPLASH are dreptul să furnizeze VMP altor utilizatori.

11.9.10 În cazul în care utilizatorul nu returnează VMP în mod corect (așa cum se indică în acești Termeni de utilizare) și VMP este furat sau deteriorat, utilizatorul este obligat să plătiți prețul VMP așa cum este indicat în Condițiile speciale către SPLASH.

11.9.11 Dacă este necesar, utilizatorul trebuie să furnizeze detalii despre locul exact de returnare a unui VMP.

11.9.12 Utilizatorul este obligat să respecte cerințele specifice referitoare la zona de afaceri.

11.9.13 La parcare, utilizatorul trebuie să se asigure că VMP nu împiedică ceilalți utilizatori și utilizatorii drumului și că este lăsat pe o zonă de parcare dedicată. Este interzisă parcarea VMP în următoarele locuri: la copaci, semne de circulație, semafoare, parcometre, distribuitoare automate, garduri ale unor terți, bănci, containere, containere pentru gunoi, în fața sau în apropierea ieșirilor de urgență și a pompierilor, în fața intrărilor și ieșirilor, în zonele fără parcare, în căile de acces la mijloacele de transport în comun, pe piste pentru biciclete, la elemente auxiliare pentru o mai bună orientare a persoanelor cu deficiențe de vedere, pe trotuare, în clădiri, curți, sprijinite pe alte vehicule, în parcuri și zone verzi, în locurile în care VMP obstrucționează reclame sau mobilier de oraș, funcționalitatea unei facilități este afectată, în zonele rezervate pentru încărcare sau în locurile rezervate pentru alți utilizatori sau servicii și, în general, în toate celelalte locuri interzise în care parcarea nu este permisă sau reglementată de dispozițiile locale ale orașului.

11.9.14 Utilizatorul este responsabil pentru verificarea dacă interdicțiile temporare (datorate lucrărilor, piețelor, festivităților, tăierii, înregistrărilor de filme etc.) se aplică unei zone de parcare.

11.9.15 Serviciul nu poate fi oprit dacă un VMP este parcat în zone cu restricții de parcare zilnice sau orare, dacă restricția începe la mai puțin de 24 de ore de la parcarea VMP. Exemplu: dacă interzicerea parcării începe marți la ora 9:00, utilizatorul nu poate parca vehiculul în zona restricționată după ora 9:00, luni precedentă.

11.9.16 Dacă utilizatorul încalcă reglementările menționate mai sus la parcare, se pot aplica taxe suplimentare conform tarifelor indicate în Termenii speciali. În cazul în care VMP a fost parcat cu încălcarea prevederilor menționate mai sus, serviciul rămâne activ până când VMP a fost returnat în conformitate cu aceste prevederi. Totuși, aceasta este limitată la 48 de ore după ce VMP a fost parcat, încălcând aceste prevederi

11.9.17 Sistemul SPLASH poate preveni blocarea VMP la returnare, dacă a fost observată nerespectarea prevederilor de returnare. Dacă se întâmplă acest lucru și utilizatorul lasă VMP nesupravegheat, returnarea nu a fost efectuată corect și utilizatorul va fi responsabil pentru pierderea în caz de furt sau vandalism.

11.9.18 În cazul în care VMP parcat incorect a fost eliminat de către autoritățile competente și dus la depozitul vehiculului respectiv, utilizatorul va suporta costurile pentru recuperarea VMP (în plus față de amenda impusă)

12 ACCIDENTI

În cazul în care utilizatorul este implicat într-un accident, se aplică următoarele:

12.1 Utilizatorul trebuie să contacteze imediat poliția locală.

12.2 Utilizatorul trebuie să informeze SPLASH despre accident și daune pe VMP cât mai curând posibil.

Utilizatorul își asumă responsabilitatea unui accident dacă poate fi acuzat de acest lucru.

Responsabilitatea asumată va include în orice caz obligația de a repara daunele și compensarea pierderilor cauzate terților, precum și rambursarea daunelor VMP, chiar dacă VMP trebuie înlocuit în întregime. În acest caz, valoarea de înlocuire este cea menționată în Termenii speciali.

> pe răspunderea utilizatorului. Plata se poate face prin metodele de plată configurate în contul de utilizator.

13 FURT

Dacă VMP, piesele sale accesorii sau orice alte componente au fost furate în perioada de închiriere, utilizatorul trebuie să:

1 Contactați imediat serviciul pentru clienți SPLASH (SAT)

2 Trimiteți raportul respectiv autorităților responsabile

3 Trimiteți o copie a revendicării către SPLASH în termen de 24 de ore de la raportare.

În caz de furt, pierdere sau dispariție a VMP, utilizatorul va plăti sumele indicate în Condițiile speciale ale orașului către SPLASH.

14 AMENDE, SANCȚIUNI ȘI ALTE SANȚIUNI

14.1 Utilizatorul își asumă întreaga răspundere pentru încălcările sale și își asumă toate amenzile, sancțiunile și penalitățile rezultate, inclusiv toate taxele sau amenzile pentru parcarea VMP în locuri interzise, ​​costurile pentru recuperarea VMP din depozite municipale, amenzi legate de trafic sau amenzi pentru nepurtarea echipamentului de siguranță, cum ar fi căști, în cazul în care acest lucru este obligatoriu

14.2 Pentru a-și apăra interesul, SPLASH își rezervă dreptul de a identifica utilizatorul autorităților sau administrației publice în cazul în care reglementările de circulație au fost încălcate în perioada de închiriere (infracțiune de circulație, interzisă parcare).

14.3 În mod similar, SPLASH poate solicita costurile pentru încălcările comise de utilizator, cum ar fi amenzile, penalitățile și cheltuielile legale plătite de SPLASH. Plata se va face prin metodele de plată configurate în contul de utilizator.

14.4 Neplata sumelor datorate de utilizator pentru circumstanțele menționate mai sus va duce la încetarea imediată a relației contractuale dintre SPLASH și utilizator. În plus față de aceste sume, SPLASH va lua orice măsuri pentru a revendica în mod legal cereri suplimentare pentru daune și pierderi suferite.

15 SCHIMBĂRI

15.1 SPLASH poate modifica oricând acești Termeni generali, Termenii speciali și anexele. În acest caz, utilizatorul va fi notificat prin e-mail la adresa de e-mail furnizată.

15.2 Modificările sunt considerate a fi acceptate de utilizator în cazul în care acesta nu a formulat obiecții cu o (1) lună după comunicarea noilor condiții. SPLASH va informa în mod expres utilizatorul despre semnificația neintroducerii unei obiecții.

15.3 Acestea vor fi acceptate în orice caz dacă utilizatorul încheie serviciul prin aplicația SPLASH după ce au fost trimise noile condiții.

15.4 Noile versiuni ale Condițiilor generale și speciale sunt disponibile și în aplicația SPLASH și pe site.

16 DISCLAIMER

SPLASH nu garantează că serviciul va fi disponibil în orice moment și fără întrerupere. În plus, SPLASH nu garantează disponibilitatea VMP-urilor.

SPLASH nu va fi răspunzător pentru daunele rezultate din neglijență ușoară. Cu toate acestea, vătămările personale vor fi excluse.

SPLASH nu va fi tras la răspundere în cazul în care compania nu își respectă integral angajamentele sau părțile din cauza unor situații de forță majoră, inclusiv, dar fără a se limita la, acțiunile administrațiilor publice, incendiu, inundații, explozii, demonstrații, tulburări civile, greve, conflicte de muncă, inadecvări, întreruperi de curent, întreruperea sistemelor de telecomunicații.

17 PROPRIETATE INTELLECTUALĂ

Toate drepturile de autor, mărcile comerciale, denumirile comerciale, siglele și alte drepturi de proprietate intelectuală sau industrială deținute și utilizate de SPLASH, precum și cele prezente în aplicația SPLASH sau pe site (inclusiv titlurile, grafica, pictogramele, scripturile, codurile sursă etc.) sunt proprietatea SPLASH sau a licențiatorilor terți și nu pot fi reproduse, distribuite, vândute, utilizate, modificate, copiate, limitate sau utilizate (în totalitate sau parțial) fără permisiunea scrisă.

Utilizatorul trebuie să confirme și să garanteze că are toate drepturile de proprietate intelectuală sau industrială referitoare la orice text, imagine, informații și orice alt conținut pe care îl pune la dispoziție și publică prin Sisteme SPLASH (în aplicația SPLASH sau pe site). Utilizatorul va furniza numai conținut care respectă pe deplin cadrul legislativ existent și / sau care nu duce la încălcarea drepturilor de proprietate intelectuală sau industrială ale terților. La propria sa discreție, SPLASH poate edita, elimina sau ascunde conținutul și informațiile furnizate de utilizatori în totalitate sau în parte.

Dacă utilizatorul trimite propuneri de modificări, îmbunătățiri sau alte comentarii către SPLASH și / sau serviciile sale (denumite în continuare „comentarii”), SPLASH va avea dreptul să utilizeze aceste comentarii în orice scop (inclusiv marketing sau alte scopuri comerciale), fără a fi obligat să aducă în schimb o contribuție adecvată utilizatorului. Utilizatorul este de acord să transfere toate drepturile, revendicările și interesele (inclusiv orice drepturi de proprietate intelectuală sau industrială) conținute în comentariul său și / sau referindu-se la comentariile sale către SPLASH.

18 CONTACT

În scopul stabilirii contactului cu SPLASH, sunt disponibile următoarele opțiuni:

Adresă, e-mail, telefon, așa cum este indicat în informațiile de contact (SAT)

19 RECLAMAȚII ȘI RECLAMĂRI

Utilizatorul va depune o reclamație sau va ridica o reclamație prin canalele de comunicare listate în secțiunea de contact și informații de contact (SAT) din prezentul contract.

20 NULLITY

În cazul în care o parte a acestor Termeni generali (inclusiv Termenii speciali) este declarată invalidă sau anulată, celelalte articole rămân în vigoare fără pierderi de valoare sau valabilitate. Într-un astfel de caz, clauzele nevalide vor fi înlocuite cu cele valide care se apropie cât mai mult de scopul clauzelor invalide.

 1. ÎNCĂLCARE A CONTRACTULUI:

În cazul încălcării contractului, SPLASH va avea dreptul să rezilieze contractul și să solicite daunele și pierderile rezultate din încălcare.

O încălcare a utilizatorului este, în orice caz, încălcarea angajamentelor din acești Termeni generali, Termeni speciali și anexe, în special neîndeplinirea obligațiilor fundamentale ale utilizatorului ..

 1. LEGE APLICABILĂ ȘI JURISDICȚIE

Acești Termeni generali (inclusiv Termenii speciali și anexele lor) sunt supuși legislației române, excluzând aplicarea dispozițiilor dreptului privat internațional și ale CISG ONU

REZOLUȚIA DISPUTELOR

SPLASH nu va participa la o procedură de soluționare a litigiilor cu un organism de conciliere a consumatorilor.

 1. Domenii de activitate

Zonele de afaceri din România sunt disponibile în aplicația SPLASH.

 1. Prețuri
 • Taxă de deblocare: 3,00 RON
 • Taxă pe minut: 0,5 RON

III. Taxe suplimentare

 • Pentru conducere fără un contract de închiriere valid sau valid sau pentru transferul datelor de acces către alt utilizator: 1000 RON
 • Pentru pierderi sau toate taxele de reparații suportate din vina utilizatorului: cheltuieli generate în funcție de suma facturată
 • Pentru costurile suplimentare suportate din vina utilizatorului (de exemplu, remorcarea / ridicarea vehiculului etc.): cheltuieli în funcție de suma facturată
 • Pentru parcarea unui eScooter în locații care nu sunt accesibile publicului: 200 RON
 • Pentru mutarea unui eScooter parcat ilegal: 100 RON (fără TVA)
 • Pentru ridicarea unui eScooter în afara zonei de afaceri: 100 RON (fără TVA)

Politica de rambursare : Toate tranzacțiile de cumpărare efectuate prin intermediul Serviciilor sunt supuse politicii de returnare a Splash în vigoare la momentul cumpărării. În prezent, politica de rambursare a Splash este de a nu oferi rambursări pentru plățile efectuate prin intermediul Serviciilor, cu excepția discreției unice și absolute a lui Splash.